Menu

Dianalund IF’s U15-piger – turen til Tampa Bay 11.02.2018 – 23.02.2018

image
Henrik Malmberg
01. maj 2018 kl. 05:47

Søndag den 11. februar 2018

så kom dagen endelig, hvor klubbens U15-piger endelig skulle til USA. Pigernes 3 års arbejde med at samle penge ind til turen via forskellige arrangementer, støttemidler fra D.F.U.S., DBU’s Ungdomsfond, DJ Tobs, anonym sponsor, Toyota  Material, og naturligvis forældrebetaling.

Vi mødtes i CPH søndag  - friske og spændte, 15 spillere og 4 ledere – alle var klar, og så gjorde det ikke så meget, at vi startede med en forsinkelse, som, desværre, kom til at strække sig på hele udrejsen, men en  forsinkelse til følge, MEN hele truppen tog det i højt humør, der ventede jo en oplevelse ud over det sædvanlige.

Vores første møde med vores amerikanske ” søstre” og værtsfamilier var i et motionscenter, hvor Tampa Bays piger trænede fysisk. Uanset om vores piger var ramt at jetlag og træthed, så skulle de jo bare være med i træningen. Imens pigerne trænede, havde værtsfamilierne meget travlt med at få udpeget deres danske ”døtre”, og så egentlig komme af med vi fire ledere…..for nu havde de set frem til at hilse på vores piger….og få dem for sig selv J!

Vi skulle lige have styr på tingene, en af de ting, vi hurtigt fandt ud af, var, at struktur generelt er et ”fremmedord” for amerikanerne, i hvert fald hos træneren. Derimod var forældregruppen meget ivrige for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Efter træningen blev vi ”spredt” ud over hele Tampa – vi skulle først ses igen aftenen efter, hvor den første kamp var på programmet.

Alle havde haft en god første nat uden hjemve – første resultat var ikke så godt, vi blev ganske enkelt spillet ud af banen. Vi var fortsat påvirket af den lange rejse og jetlag, for slet ikke at tale om, at vi endnu ikke havde vænnet os til varmen.

US pigerne spiller for stipendier

Vi fandt også hurtigt ud af, at der er forskel på at spille fodbold i DK og USA. De amerikanske piger spiller for stipendier, så træning og kamp – der er ikke så meget ”brok”, det er bare op på hesten igen. Det meste af træningen foregår også som konkurrencer, hvilket er med til at skærpe fokus.

Resultatmæssigt blev den næste kamp lidt bedre, vi tabte igen, men var langt mere med i spillet denne gang. Vi havde dog fået lidt amerikansk hjælp, da vores trup var ramt af skader. Indstillingen var super hos de amerikanske piger og trænere – nu var vi jo kommet fra DK, og så skulle vi også spille fodbold.

Den sidste kamp blev vundet, det var en kamp, som vi styrede fra start til slut.

Der er ingen tvivl om, hvorfor USA har været toneangivende på kvindefodbolden i så mange år. Hele setuppet er bare så anderledes. En ting er baneforhold og antallet, men klubben råder over så mange spillere, at de har flere hold. Spillerne kommer langvejs fra, præcis på samme måde som vi kender i DK. Sammenlignet med vores lille klub, så er vi klart misundelige på antallet af spillere samt faciliteterne. En pudsig observation var, at der ikke var omklædningsfaciliteter, der hvor vi spillede kampe. Der var toiletter og mulighed for køb af mad og drikke, men intet klubhus e.lign..

Fodboldmæssigt fik vi en kæmpe oplevelse, hvor vi  fik inspiration med hjem til at gøre nogle ting anderledes, primært til træning.

Oplevelser:

Hver enkelt værtsfamilie sørgede simpelthen for, at vores ”piger” fik en super tur. De var meget samarbejdsvillige i at bringe og afhente vores piger, når vi nu var blevet spredt lidt.

Værtsfamilierne var hele tiden på forkant, og ville sikre sig, at det var godt nok. Der er ingen tvivl om, at hver enkelt har fået en på opleveren.

Vi nåede da også at shoppe ”lidt”, hvor vi er sikre på, at pigernes forældre sikkert er glade for, at det, trods alt, var et kortere ophold vi havde i USA. Der blev shoppet igennem, og pigerne havde naturligvis sørget for, at der var plads i deres kuffert til hjemrejsen.

Disney blev besøgt i den første uge, hvor vi fik en super oplevelse. Vi kunne genkende en hel del af det, som vi er vant til at se i TV. Lad det være sagt med det samme; amerikanerne går all-inn, se blot billedet af familien fra Disney.

Busch Gardens, en stor forlystelsespark, blev også besøgt. Her tilbragte vi også en hel dag i store rutchebaner. Der var, ligesom i Disney, meget forskellig underholdning – igen en meget fornøjelig dag.

Tidligere landsholdspiller

Martin Vingaard, tidligere landsholdsspiller og FCK- og FCN-spiller besøgte vi i hans nye omgivelser; Tampa Bay Rowdies. Martin havde inviteret til at overvære en træningspas, hvorefter han ville besvare spørgsmål. Det blev til næsten et 3 timers ophold – det var en super oplevelse. Martin var meget åben omkring årsagen til netop USA, og fortalte en hel del om hans karriere, hvor jeg er stødt på ham i ny og næ, når jeg har medvirket i kampe i den danske division og superliga.

Clearwater Beach blev også besøgt…når vi nu var i området.

Der kunne skrives og fortælles meget fra vores tur, vi kan varmt anbefale, at stable en tur på benene, det er hårdt arbejde, men vi er alle enige om, at det var det arbejde værd. Vi ønskede at give vores fodboldpiger en oplevelse ud over det sædvanlige, det er vi sikre på, at vi fik gjort. Pigerne skal simpelthen også roses for deres mod og gå-på-mod samt deres fantastiske humør, som til stadighed har en smittende effekt. Tusinde tak ”tøser” – uden jer var turen ikke blevet, som den blev!!!

Vi fik naturligvis også fodboldmæssigt inspiration med hjem fra turen, på lige fod med, at der blev skabt relationer til Tampa. Ikke alene pigerne men også lederne.

Hvis DU kunne ønske at stable en tur på benene, så er DU altid velkommen til at kontakte mig – jeg deler gerne min viden.

Mange fodboldhilsener og på U15-pigernes og ledernes vegne.

Vi bruger 1. og 3. parts cookies til statistikformål og for at give dig den bedste online oplevelse. Ved at bruge denne side accepterer du vores cookiepolitik.